PMR candidate



Assalammualaikum dan selamat sejahtera..
wahh tuan blog yang lupa daratan dah kembali..setelah seabad x update blog..
tetapi hari ini kenapa tiba2 melembutkan jari jemari halus mulusnya mengupdate blog yang seumpama dilupakan tuan ini???sangat ajaib ya..
How im gonna start ya..okey..mulai dari sekarang Fariha berazam nak mula jadi blogger balik..wah boley caya ka dengan Fariha nie..insyallah..Fariha akan melembutkan jejari Fariha nie menaip blog Fariha sekurangnya2 seminggu sekali...wahh doakan Fariha okey..
First story sejak seian lama x update adalah mengenai PMR..
seram sejuk jugak lah...tinggal 9 bulan ja lagi..



                                                        

mulai dari sekarang Fariha kena lah menelaah buku selalu..
boley ka..kata dah nak start jadi blogger balik..ada ka masa..tusyen lagi..kourikulum lagi..homework lagi..boley ka..harap2 tu boley la...

Fariha nie ada satu sikap yang xboley ditiru oleh orang dalam dunia nie iaitu pemalas dalam segi semua aspek seperti malas nak bangun awal pagi,malas nak seterika baju,malas nak susun jadual,malas nak buat homework,malas nak pegi kokurikulum,malas nak pegi seolah,malas nak pergi tusyen..tetapi benda yang malas Fariha nak buat tulah Fariha kena buat kalau Fariha nak dapat straight A untuk PMR nie..
jadi FRIHA KENALAH UBAH SIKAP fARIHA YANG MALAS PERGI KE RAJIN..

Senarai berikut merupakan benda yang Fariha nak buat dalam tahun nie:

  • Dekatkan diri dengan tuhan
  • dengar nasihat orang yang lebih tua
  • selalu buat homework bagi siap
  • selalu buat revision
  • pergi sekolah,kokuriulum dan tusyen dengan hati yang ikhlas
  • tengok cerita korea hanya pada hari jumaat..hari lain boley tengok kalau cerita tu best
  • kurangkan kemanjaan
  • study smart
  • jadi blogger ^_^
                                                                Itu sahaja untuk hari ini..
bye


Thankz for reading..comment tau.. :D

3 comments:

Muhamad Fikri said...
This comment has been removed by the author.
Muhamad Fikri said...
This comment has been removed by the author.
Muhamad Fikri said...

comelnye blok hampa..sweetgiler kami tengok..wow awesome

Post a Comment